RSS
czwartek, 21 grudnia 2006
∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆






00:52, b_hunter
Link Komentarze (11) »
środa, 13 grudnia 2006
Con carne międzynarodowo



Czyli przepis na chili w polinglisz.
Na osobiste życzenie Pani Jabłuszko.



Wychodzi niepełny gar 4 litrowy(4.2/5qt)

Składniki:

4 large dried ancho chiles, stemmed and seeded

3 ząbki garlic, roughly chopped

1 teaspoon mielonego cumin

2 tablespoons olive oliwy

1 1/2 pounds mielonego beef

1 średnia onion, cut into 1/4-inch części

1 15-ounce puszka diced tomatoes, drained
(moje ulubione to fire roasted
Muir Glen -
niezrównany flavor)

1 or 2 15-ounce puszka pinto beans, drained
(moje ulubione to
La Preferida - można również
pomieszać puszkę pinto z puszką czarnej fasoli)

2 tablespoons masa harina
(mąka lecz
NIE DO TAMALES)

1 1/2 teaspoons soli

Garnishes:
Shredded ser Chihuahua or Monterey jack, Mexican-style sour cream, chopped szczypiorek, tortilla czipsy and cilantro.

Robi się tak:

Heat a patelnię over medium ogniem.
When hot, toast ancho chiles one by one: open flat and press down with spatula until the chile releases its aroma and toasts lightly, 10 to 15 seconds. Flip and toast the other side. In a small bowl, cover the chiles with hot water and let rehydrate 30 minutes, stirring frequently to insure even soaking. Drain, zostawiając wodę do póżniejszego użycia.

In a blender, combine the chiles and a little water(w której moczyły się papryki), czosnek, and cumin. Blend to a smooth puree, scraping down and stirring frequently. (If the mixture won’t move through the blender blades, stir in a tablespoon or two of water to get things going.) With a rubber spatula, work the chile mixture through a medium-mesh strainer into a bowl.



Heat oliwę in a medium-size (4-quart) pot (preferably a Dutch oven or Mexican cazuela) over medium-high heat. When hot, dodaj mieloną wołowinę and cebulę. Stir, breaking up clumps, until browned thoroughly, about 10 minutes. (If there is lots of rendered fat, tip it off and discard.)

Add the chile puree and stir for about 5 minutes as the mixture thickens and concentrates all those rich flavors. Stir in 2 cups wody and simmer, uncovered, for 45 minutes. Add tomatoes, beans, masa harina and salt. Częściowo cover and simmer delikatnie over medium-low, mieszając frequently, dopóki the sauce has reduced to coat mięso rather thickly, około 30 minut.
Podawaj ze startym Chihuahua cheese, śmietaną, chives, tortilla strips and cilantro for each person to add to the chili as they want.

Bon appetit


Romek Samolot


Lubisz PORNOGRAFIĘ ? Kliknij na foto i rewju



20:25, b_hunter
Link Komentarze (4) »

Zdjęcia do blogu zrobiłem ja Samolot Roman

Licencja Creative Commons

romeksamolotfoto.blox.pl