Blog > Komentarze do wpisu
Meksykańskie papryki cz.4

Ancho



Chile (czyt. czyli) suszone Pablano. Średnio ostre, z nutą słodyczy przypominającą suszone owoce. Używane w gulaszach zupach i sosach. Składnik trójcy papryk (pozostałe to Mulato i Pasilla) w niezrównanym meksykańskim sosie Mole.
Razem z pomidorami, cebulą, czosnkiem, pomidorami, mięsem i fasolą składają się na najlepsze chili na świecie.


Romek Samolot


Kliknij na foto i rewju



poniedziałek, 13 lutego 2006, b_hunter

Polecane wpisy

Komentarze
2006/02/15 05:51:18
Przepiekna, Czarna Madonna!
-
2006/02/15 09:16:57
serce wypalone po wczorajszym
-
2006/02/15 14:32:29
a czy umiesz zrobic cos, w sklad czego beda wchodzic slynni podroznicy chalka i dwuprocentowy kefir?
chalkazkefirem.blox.pl/html
-
2006/02/15 18:03:32
chaobella: oj będziesz przepraszać.

pravdan: pięknie musiało być.

chałkazk: umiem słynną zupę ludożerców z Borneo - podobną do gazpacho.

Zdjęcia do blogu zrobiłem ja Samolot Roman

Licencja Creative Commons

romeksamolotfoto.blox.pl