Blog > Komentarze do wpisu
Przeżujmy to raz jeszcze czyli Przepis typu Przepis

Stary chudy smutek karmił się wyrobem czekoladopodobnym, masłem dietetycznym, etykietą zastępczą.
Nowy smutek jest od urodzenia otyły. Pasiony masłem typu masło - z dodatkiem oleju i margaryny, serem typu feta, wieprzowym pastrami, serem typu camembert. Jedzeniem typu jedzenie.
Nowy smutek wylewa łzy spływające strumieniami, łączącymi się w rzeki. Rzeki tworzą ocean pod kaloryferem. W oceanie pływa ryba typu tuńczyk.

Jak podać tuńczyka z puszki? Czy to danie czy przekąska?



Odcedzonego tuńczyka typu tuńczyk udekorować majonezem typu majonez rozrobionym z anchovies typu anchovie (nie, nie mogą być sardynki), kaparami typu kapary i sokiem z cytryny typu cytryna (jedno ściśnięcie).

Na czym podawać?

Na podkładzie ze szparagów typu szparagi grilowanych na pachnącym drewnie typu drzewo (np. jabłoń).

Czy to danie czy przekąska?

Romek Samolot



Kliknij na foto i rewju




poniedziałek, 14 listopada 2005, b_hunter

Polecane wpisy

Komentarze
2005/11/14 10:15:56
danie, zdecydowanie, jak kto woli
nie lubie kaparów, a moze na jakies złe trafilam, ale mogę już sie pochwalic, ze nie jestem ignorantem

masło maslane mi wyszło, ale czasem jest się przecież nie bardzo w stanie
-
2005/11/14 16:40:33
dla mnie to danie :)
/a tunczyka-kazdego-puszkowanego lubie pod warunkiem ze jest 'w sosie wlasnym' a nie w oleju.
-
2005/11/14 21:45:08
w oleju smakuje zupelnie inaczej.. Ale ja lubie i tego i tego (oczywiście dietetycznie jem w sosie własnym..)

-
2005/11/15 00:04:58
ee tam, gdyby bóg chciał, zebysmy byli chudzi, nie dałby nam tuńczyka w oleju :) w oleju, oczywiście!
-
2005/11/15 09:10:56
O klasyfikacji danie/przekaska wypowiem sie, kiedy dowiem sie, z czym pic nalezy ...
-
2005/11/15 18:00:24
collinis: nigdy nie uważaliśmy Cię za ignoranta - masło maślane jest dobre(byle nie z mlekovity czy jak tam jej było).

pajęczaki i femme: musze się przyznać, że nie wiem co to tuńczyk w sosie własnym (czy ryby wogóle sikają?).
U nas w oleju i wodzie.

chaobella: rybka lubi pływać. Białe, wytrawne i importowane.
(Chenin Blanc)
-
2005/11/15 23:14:14
:) ciesze się, jak tuńczyk w oleju, to masło maślane a nie jakieś paskudne antycholesterole
-
2005/11/16 12:22:09
tuńczyk dobry w każdym razie.

Zdjęcia do blogu zrobiłem ja Samolot Roman

Licencja Creative Commons

romeksamolotfoto.blox.pl